Sundsvall - vattenstaden

Läs historien om Sundsvalls vattenförsörjning

Sundsvall har fått sin vattenhistoria samlad i en rikt illustrerad bok med avstamp i stadens bildande på 1600-talet. Det är en stadshistoria om vattenproblem, nya lösningar och betydelsen av rent vatten.

 

"På kvällen den 27 september 1878 fick en utvald skara höja sina vattenglas i lilla salen i Sundsvalls stadshus. Den nya vattenledningen var invigd."

 

– Vi är stolta över att kunna presentera historien på det här sättet för alla med anknytning till Sundsvall. Titeln ”Sundsvall – vattenstaden” rimmar bra med de unika förhållanden som vi har här i Sundsvalls-regionen, säger Micael Löfqvist, vd på MittSverige Vatten.

 

Läs ett utdrag ur boken här 

 

Boken har producerats tillsammans med författaren och miljöjournalisten Erik Winnfors, som är specialiserad på vattenfrågor och chefredaktör för VA-tidskriften Cirkulation. Han har tidigare bland annat skrivit Boken om Hjälmaren och Malmö den törstande staden.

Boken finns att köpa på följande ställen:

Bokia Sundsvall - Vängåvans Bok & Papper.

Sundsvalls museums bokhandel på Kulturmagasinet.

Sundsvalls Turistbyrå på Stora Torget.

 

Den går också att beställa direkt från förlaget Ohlson & Winnfors. Gå in på Cirkulations hemsida via länken nedan och klicka på bokhandel:

 

 Cirkulation

Läs även vårt pressmeddelande om boken

 

Sundsvall – vattenstaden, ges ut av Ohlson och Winnfors AB i samarbete med MittSverige Vatten.

 Senast ändrad: 2014-01-30 11:24

Frostiga stenar vid Ljungan