Translate webbpage

Vatten

Rent vatten är ditt viktigaste livsmedel

Utan vatten inget liv.  Du kan klara dig utan mat i nästan tre veckor, men utan vatten dör du efter tre dagar. Din kropp består för övrigt till två tredjedelar av just vatten. 

 

Vatten är en kemisk förening mellan väte och syre. Av allt vatten på jorden finns 98 procent i haven som saltvatten. Bara 2 procent är sötvatten och hela fyra femtedelar av sötvattnet är bundet som is i glaciärer och i polarområdena. Kvar är knappt en halv procent tillgängligt sötvatten. För just dig är tillgången dock i det närmaste obegränsad.

 

Vi gör regelbundet provtagningar vid våra vattentäkter, i ledningsnätet och ute hos våra kunder för att vara säkra på att vattnet motsvarar våra höga krav. Du kan lugnt lita på att vattnet från oss är gott, friskt och rent. Har du frågor om kvaliteten på ditt vatten, hör av dig till oss. Kundtjänst, telefon 060-19 20 60 eller e-posta info@mittsverigevatten.seSenast ändrad: 2014-04-14 13:28

Naturligt mineralvatten

Vattnet i vår vattentäkt vid Grönsta är klassat som naturligt mineralvatten av Livsmedelsverket. Det är den finaste utmärkelse ett vatten kan få.